Tijdens haar BSc International Business en MSc Strategic Innovation Management aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte Anne Clerx als analist bij futureproof. Inmiddels heeft ze haar studies afgerond en is ze actief als projectmanager. Naast haar werk bij futureproof is ze medeoprichter en bestuurslid van Stichting Let’s Bee Sweet. Daarmee probeert ze de wereld een beetje mooier te maken door Moldavische honing in Nederland te verkopen. Van de opbrengst kunnen de imkers hun familie en omgeving ondersteunen. Anne is enthousiast en gedreven, en houdt ervan om de boel te organiseren. Ze maakt organisaties en de wereld graag een beetje meer futureproof.
Annelies is een analist die verrassende verbanden legt en een wereld vol mogelijkheden ziet. Als klein meisje las ze het liefst over avonturen van kinderen aan de andere kant van de wereld. Nu dat kleine meisje groot is pakt ze regelmatig haar backpack om te logeren bij, mee te draaien met, en te leren van mensen die in een andere omgeving leven, ver weg of juist dichtbij huis. Dat sluit dan ook precies aan bij haar master Cultural Anthropology & Sustainable Citizenship. Duurzaamheid, inclusiviteit en complexe maatschappelijke vraagstukken zijn helemaal haar ding. Door het volgen van de master leerde ze deze onderwerpen kritisch te analyseren, doorgronden en er vanuit een breed maatschappelijk en cultureel perspectief naar te kijken.
Op dit moment staat Annelies’ backpack thuis in Eindhoven en doet ze onderzoek naar mobiliteit en identiteit met fysiek beperkte jongeren. In die omgeving vol beperkingen ontdekte ze juist de kracht van denken in mogelijkheden. Bij ftrpf combineert ze die kracht met een dosis creativiteit en een kritisch oog om analyses te maken waarin ze onverwachte connecties blootlegt, inspireert en aanspoort een verschil te maken. De sleutel tot een mooiere toekomst ligt volgens haar in een combinatie van gezamenlijke verbeeldingskracht en lef. Sommigen noemen dat idealistisch, zij noemt het positief realisme.
Cato is een van onze analisten. Ze heeft een achtergrond in psychologie en ziet de wereld ‘futureproof’ maken als een samenwerkingsproces. Een wereld mooier dan vandaag, is volgens Cato een wereld waarin we mét elkaar praten en niet over elkaar. Een wereld waarin we luisteren en niet alleen horen. Een wereld waarin we het beste eruit halen en het niet alleen goed doen.
Luisteren, in gesprek gaan en zich volledig inzetten, zijn dan ook dingen die Cato graag doet. Dus heb je een interessant artikel gelezen over nieuwe inzichten in sociale of culturele psychologie? Wil je discussiëren over het nieuws van vandaag? Of kletsen over koetjes en kalfjes (of paarden!)? Zoek Cato dan even op voor een kopje thee en een chocolaatje.
Thom Lamers is een analytisch kritische toekomstdenker. Geïnspireerd door gedrag van mensen in onze maatschappij. Zijn onderzoeksvaardigheden combineert hij met verschillende interessante topics zoals kunstmatige intelligentie, innovatie en duurzaamheid. Hij staat achter mensen die geloven dat het anders kan, en ook moet. Een gedeelde verantwoordelijkheid, waarin we elkaar aanvullen in plaats van met elkaar concurreren. Om samen de dag van morgen een stukje beter te maken dan vandaag. Binnen futureproof maakt Thom deel uit van een enthousiast team van analisten die onderzoek doet naar allerlei actuele onderwerpen.
Momenteel studeert Thom psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze studie rondt hij spoedig af en vervolgens zal hij een master gaan kiezen om zich nog verder te specialiseren.
Als assistent zorgt Marian van Offeren ervoor dat iedereen zijn of haar werk kan doen. Gedreven door het geloof dat als je doet waar je goed in bent en waar je blij van wordt, je het beste uit jezelf haalt. Marian haalt het beste uit zichzelf door anderen te ontzorgen en die zaken op te pakken, waar anderen niet aan toekomen. Zodat futureproof als een geoliede machine blijft lopen. Hoe groter de uitdaging, hoe groter haar plezier.
Marian heeft jarenlange ervaring als personal assistant, project manager, HR manager, trainer en coach. Door haar analytisch vermogen ziet ze snel wat er nodig is. Ze denkt praktisch en creatief en gaat gestructureerd te werk. Door haar creativiteit komt ze vaak op ideeën en oplossingen waar niet iedereen aan denkt. Zo kan ze maximaal ontzorgen.
Ineke is de geboren introvert die uit haar schulp is gekropen. Als kind had zij de schoolbibliotheek al snel ‘uit’, waarna de dorpsbibliotheek het moest ontgelden. Toen begon het zelf schrijven. Rond haar 7e typte ze haar eerste manuscriptje, gooide haar vader het op de stencilmachine en verkocht ze de handgenaaide exemplaren aan willoze familieleden en buren. Op haar 10e kocht ze van haar zakgeld een instamatic-cameraatje. Een nieuwe liefde was geboren. En een begin was gemaakt met het verzamelen van hobby’s op creatief vlak. In de decennia erna is er weinig veranderd. Schrijven en lezen, beeld maken en van beeld genieten, vormgeven en kunst kijken, het is alleen maar gegroeid.
Na een studie Algemene Letteren volgde een mengelmoes aan werkplekken, onder andere bij diverse universiteitsbibliotheken, bij de lerarenopleiding, bij de faculteit Diergeneeskunde, bij een revalidatieziekenhuis, bij een inloophuis voor mensen met beginnende dementie. Terugkerende taken: schrijven, denktanks, redigeren, vormgeven, fotograferen, communicatie.
Futureproof heeft voor Ineke meerdere betekenissen. Eén daarvan is het niet meer overvallen worden door een toekomst die een ander bepaalt. En een toekomst waarin plek is voor groei, ook als er ergens een krasje zit.
Zoë Tuithof is een van onze analisten. Zij volgt de master Cultural Anthropology: Sustainable Citizenship waarin zij zich met name richt op dynamische sociale vraagstukken die gender en ras(isme) omvatten. Haar interesse wordt ontketend door het doen en laten van de mens in het breedste begrip. In haar zoektocht naar mogelijke toekomst-beelden ligt de focus op de rol die mens en cultuur spelen in verschillende maatschappelijke ontwikkelingen.
Zoë heeft een achtergrond in toekomstanalyse; een hbo trendonderzoek en conceptontwikkeling. Haar kracht ligt in het blootleggen van verborgen verbindingen tussen verhalen, ontwikkelingen en ideeën.
Zoë is een nuchtere dromer die haar analyses op creatieve wijze en met een kritisch oog uitvoert. Haar meest waardevolle (studie)-projecten zijn zonder meer haar onderzoek naar borstkanker in relatie tot het patiëntgevoel bij vrouwen en een literatuurstudie betreffende black feminism in een #MeToo wereld.
“Teamwork makes the dream work.” Dat merk je snel als je met hem werkt. Samen is belangrijker dan alleen. Grote dromen zijn belangrijker dan KPI’s. Leon is bij futureproof aan boord om samen met klanten grenzen te verleggen.
Leon heeft een achtergrond in de financiële sector en in de journalistiek. Tijdens zijn eerste baan bij Vice Media leerde Leon de kneepjes van het creatieve vak. In de vier jaren die volgden werkte hij bij Rabobank aan de financiering van duurzame energieprojecten over de hele wereld.
Doordeweeks vind je Leon op kantoor bij futureproof en in het weekend gaat hij graag het water op met zijn zeilteam of trekt hij zijn schoenen aan om te trainen voor zijn andere passie: marathons.
De codewoorden van Héctor zijn analytisch, nieuwsgierig en creatief, maar ook: gevoelig en drama, deze eigenschappen versterken de doelen die hij zichzelf stelt. Héctor is altijd op zoek naar uitdagingen en leert graag van nieuwe ervaringen. Door middel van creativiteit, analyse en door met beide handen en beide voeten op de yogamat (soms alleen met één voet of alleen met één hand), probeert hij altijd oplossingen te zoeken. Hij past zich goed aan onder nieuwe omstandigheden en accepteert situaties die hij niet kan veranderen en probeer er dan het beste van te maken, zonder de normen en waarden van zijn opvoeding en het respect voor anderen te vergeten.
Héctor is ijverig en volhardend, is een onderzoeker. Naast analist bij futureproof, doet hij onderzoek naar hoe de mensen communiceren en naar het taalgedrag van kinderen in minderheidsgemeenschappen. Zijn professionele en belangrijke doel is een positieve bijdrage leveren aan de taalwetenschap om problemen met taal en nationale identiteit op te lossen en/of te voorkomen.
Zijn doel is mensen helpen en helaas is onze wereld niet perfect maar Héctor gelooft dat hij met kennisuitwisseling onze wereld mooier kan maken, Héctor denkt futureproof.
Raymon is een van onze analisten. Al vroeg was hij geïnteresseerd in techniek en het begrijpen van de wereld. Nadat hij zijn opleiding Embedded Systems Engineering heeft afgerond aan de HAN is hij daarom verdergegaan om te verbreden en te verdiepen. De master Biosystems Engineering aan de Wageningen Universiteit sluit daar goed op aan. Big Data, Internet of Things, Machine Learning en Deep Learning zijn vakken waarin hij zich technisch in verdiept.
Met deze technische kennis versterkt Raymon een enthousiast team van analisten die de wereld een stukje beter proberen te maken.
Elk mens heeft een verhaal. Van elk verhaal kan je wat leren over jezelf, over de ander of over hoe de wereld werkt. Een oneindige nieuwsgierigheid naar die verhalen is wat Annemarieke drijft. Graag combineert ze die zoektocht met de diepgewortelde wil om deze wereld beter achter te laten dan hij nu is. Door een gedreven, enthousiaste houding en de wil om te verbinden, zoekt ze naar concrete manieren om bedrijven en organisaties net even een stapje verder te brengen in die richting. Dat doet ze nu binnen futureproof als projectmanager.
Annemarieke heeft een achtergrond in de financieel-economische journalistiek als redacteur bij BNR Nieuwsradio. Daarvoor studeerde ze politicologie en geschiedenis. Naast haar werk is ze druk met emanciperen. Haar hart ligt bij de emancipatie van LHBTIQ+, in de maatschappij, kerk of op de werkvloer. De complexiteit van deze vraagstukken spreekt haar enorm aan.
Arianne is een van de analisten en heeft als student ervaring opgedaan bij een (student) consultancy bedrijf. Zij krijgt veel energie van het met een team doelgericht werkzaam zijn. Met een analytisch sterk ontwikkelde en scherpe blik duikt ze graag in nieuwe onderwerpen op zoek naar oplossingen die de wereld steeds een beetje beter maken.
Recentelijk heeft Arianne haar MSc Biomedical Engineering aan de TU Delft afgerond. Naast haar werk voor futureproof zet ze vol in op het (semi)professioneel zeilen dat ze momenteel over de hele wereld doet. Arianne geeft niet snel op en is gewend om te werken in high performance teams. Een portie gezelligheid en small talk in de hoogste versnelling behoort bij Arianne tot de eerste levensbehoeften.
Pieter heeft een achtergrond in marketing, uitgeverij en bedrijfsstrategie. Hij is bestuurslid van het Global Compact Network Netherlands en een van de initiatiefnemers van de World Benchmarking Alliance, onlangs gelanceerd in New York. Een wereldwijde beweging rond het vergroten van de impact van de private sector op een duurzame toekomst voor iedereen. Pieter steunde de Verenigde Naties met de ontwikkeling van de ‘high time’ campagne om geweld tegen kinderen te bestrijden. Onlangs hielp hij bij het ontwikkelen van de ‘Start to Talk’-campagne voor de Raad van Europa.
Hij heeft zonder twijfel de mooiste kleindochter van Europa, Fay.
De drijfveer van Saskia ligt in het leveren van een bijdrage aan het grote geheel binnen een organisatie; een bijdrage die zij op de achtergrond levert maar die essentieel is en pas gemist wordt als deze ontbreekt. Saskia regelt het.
Door haar jarenlange ervaring als directiesecretaresse bij meerdere grote ondernemingen weet zij wat er van haar verwacht wordt en mag worden. Zij levert het daadkrachtige resultaat.
Nu doet ze de master Environmental Sciences met een specialisatie in aquatische ecologie en waterkwaliteitsbeheer. Regelmatig paradeert ze in haar waadpak door Nederlands mooiste uiterwaarden om vissen te beschermen. Bij futureproof werkt ze als analist mee aan het futureproof maken van bedrijven. Want alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen onze kleinkinderen ook nog onbezorgd buitenspelen.