Ineke Buijs

Ineke is de geboren introvert die uit haar schulp is gekropen. Als kind had zij de schoolbibliotheek al snel ‘uit’, waarna de dorpsbibliotheek het moest ontgelden. Toen begon het zelf schrijven. Rond haar 7e typte ze haar eerste manuscriptje, gooide haar vader het op de stencilmachine en verkocht ze de handgenaaide exemplaren aan willoze familieleden en buren. Op haar 10e kocht ze van haar zakgeld een instamatic-cameraatje. Een nieuwe liefde was geboren. En een begin was gemaakt met het verzamelen van hobby’s op creatief vlak. In de decennia erna is er weinig veranderd. Schrijven en lezen, beeld maken en van beeld genieten, vormgeven en kunst kijken, het is alleen maar gegroeid.

Na een studie Algemene Letteren volgde een mengelmoes aan werkplekken, onder andere bij diverse universiteitsbibliotheken, bij de lerarenopleiding, bij de faculteit Diergeneeskunde, bij een revalidatieziekenhuis, bij een inloophuis voor mensen met beginnende dementie. Terugkerende taken: schrijven, denktanks, redigeren, vormgeven, fotograferen, communicatie.

Futureproof heeft voor Ineke meerdere betekenissen. Eén daarvan is het niet meer overvallen worden door een toekomst die een ander bepaalt. En een toekomst waarin plek is voor groei, ook als er ergens een krasje zit.

Ineke Buijs
nl_NLDutch