Go vote

Binnen de lijntjes kleuren

Ruim 13 miljoen mensen staan voor een belangrijke keuze. Al die mensen – met evenzoveel meningen – mogen samen besluiten in welk land zij willen wonen, werken en leven. Samen stemmen ze voor het Nederland van morgen. Wat een feest! 

37 partijen presenteren hun visie op een nog beter Nederland. Ze spreken zich uit over meer of minder groen, onderwijs, Europa, gelijkheid, internationale samenwerking, zorg, integratie, privacy, kunst en vlees. Over hoe we de komende jaren zorgen voor elkaar, de meest kwetsbaren en toekomstige generaties. Van vuurwerk tot vaccineren. Van starters op de huizenmarkt tot een prettige oude dag. 

Zo’n 70.000 mensen zorgen dat de verkiezingen veilig en goed verlopen. Je vindt ze in de duizenden stemlocaties waar je maandag, dinsdag én woensdag welkom bent. Ze verwelkomen en tellen. Controleren en desinfecteren. Ze zíjn er. Om je te voorzien van je eigen rode potlood. Om ervoor te zorgen dat jouw stem telt.  

Politici schuiven aan in talkshows, ze vloggen, tiktokken en debatteren erop los. Een bommetje hier, een anderhalvemeter-flirt daar. Ze vertellen ons dat we moeten doorpakken. Dat het tijd is voor nieuw leiderschap. Dat we samen sterker verder gaan of is het misschien toch tijd voor plan B? Ze roepen op: kies voor wat echt telt, spreek je uit en beken kleur. Kies voor meer toekomst, een eerlijke toekomst en eerlijke politiek. Ze maken zich hard voor vrijheid, voor meer of minder Europa, regels, pegels en plannen. Maar wat vind jij?

Want dat is waar het over gaat. Over wat jíj ziet als je naar de toekomst kijkt? Dat wat voor jou belangrijk is. Het goede nieuws is: met 37 partijen is er zeker eentje die bij je past. Een club die jouw dromen en toekomst vertegenwoordigt. Omdat de inhoud geheel of grotendeels overeenkomt met dat waar jij in gelooft. 

Van 15 t/m 17 maart vieren we de democratie door naar de stembus te gaan. Het feit dat jouw mening telt, geeft alle reden tot bubbels. Er is uitgebreid confetti voor de 1579 mensen op de kieslijst die de verantwoordelijkheid willen dragen. En een diepe buiging voor al die mensen die het mogelijk maken. Het enige wat jij moet doen is laten weten wat je vindt. 

Dus laat je niet afleiden door een buitengewoon onhandig rondje schaatsen, een volstrekt zinloze mening over de jurk van Sigrid, de zweetsnor of het accent van een bevlogen politicus. Lees je in, raadpleeg een stemwijzer en praat erover met vrienden, familie of de buren. 

Jouw stem bepaalt jouw toekomst. En dat is iets om te koesteren. Trek iets moois aan en kleur een vakje diep diep donkerrood. Binnen de lijntjes. Daarna weer alles erbuiten. 

Your voice. Your future.
Go vote! 

#TK2021
#ftrprf

Mogen we voorstellen:

nl_NLDutch