Covid crosses boundaries

Ten months ago, borders closed overnight, and covid caused completely new boundaries: no more flights, no more conferences, no more business miles, no more vending machine coffee. Our world became a mini island, with a furious storm outside. 

What also happened was that we had other encounters. Google Meet and Zoom ensured that we could meet in a split-second, where “place” became utterly unimportant. Suddenly Berlin, Madrid, and New York were just as far away as next-door neighbors. Covid sped up the creation of a platform where we work just as easily in Germany, France, Ireland and the US as below sea level. With a universal language, ‘Covid English,’ that made collaboration a lot easier. And it turns out having your office Christmas party, or your lunch, or your coffee break online is very enjoyable too. Having those in real life will remain a great option, and now we have a very good alternative to add to it. We wonder how things would have turned out roughly 15 years ago...

En zo bouwen wij als organisatie, sneller dan we ooit hadden durven dromen, aan internationale netwerken voor klanten en onszelf. We kregen collega’s in Duitsland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten. Covid is een verschrikking en biedt ook kansen. Voor ons, voor jou, voor elke organisatie. Bijvoorbeeld waar het gaat om inclusiever werken. Je hebt nu namelijk een extra kans om je organisatie diverser te maken. Online vallen namelijk steeds meer drempels en grenzen weg, letterlijk en figuurlijk. Het is eenvoudiger om samen te werken met collega’s overal ter wereld. En omdat op kantoor werken steeds minder vaak noodzaak is, krijgen vaak ook mensen die eerst aan de zijlijn stonden nieuwe kansen. Mensen met een fysieke beperking, bijvoorbeeld. Zij hoeven geen onneembare vestingen meer te bedwingen, maar kunnen (eventueel met wat aanpassingen) gewoon meedoen vanuit huis.

Together we can enable these people to actually seize the opportunities they are offered. Shall we?


On January 14, we placed a pagelong ad in FD. you can find it below. In the list of sources below, you can find some articles we wrote about this topic earlier.

Sources

Onze tips voor online meetings

Onze praktische tips om inclusiever te werken

Good news! You are already working on an inclusive (re) organization

You can find more sources in the articles in this list.

Leave a Reply