How are you doing?

Have you ever asked a homeless person, "How are you?" The experience that a homeless person is not a homeless person, but a person of flesh and blood with their own stories without a roof over their head is shocking. Apparently, it is not obvious to make contact with a homeless person. And if we don't pay attention, it is no longer obvious to contact a colleague, a relation, or a neighbor.  

De sociale cohesie staat onder druk. En dat wordt afgelopen maanden nog verder versterkt.  Een van de nadelen van deze tijd is dat voor veel mensen de koffiemachine en het café onbereikbaar is. En daarmee komen ook de koffiepraatjes onder druk te staan. Digitaal vragen we niet zo snel hoe het met de gezondheid van je moeder is. Of welke vakantieplannen je hebt. Online vergaderen lijkt dan wel efficiënter (hoeveel online meetings heb jij al van een half uur of korter?), maar de vraag is of het persoonlijk contact er niet dramatisch onder lijdt. 

The human scale

Working from home makes you lonely. Let alone what happens when you are unemployed. This time has significant consequences for the way we interact with each other. Inequality is increasing, support is crumbling, and the quality of life is declining due to the lack of social contacts. This threatens to damage something that we do not want to damage: the human scale. 

‘Zonder persoonlijk contact worden we digitale lopendebandwerkers’, schreef NRC Handelsblad op 23 oktober 2020. Veel mensen zijn ‘klaar met corona’ en klaar met thuiswerken. Ze missen elkaar. Vorige week verzuchtte iemand “dat ik toch echt heel erg graag naar kantoor zou willen, dat had ik nooit gedacht”. Om even later te vervolgen: “maar dat kan nog wel maanden duren…”. 

It's time for inefficiency. Less digital group consultation, more one-on-one conversations. Room for that one question that always matters: how are you? 

On November 9th, we placed an ad in FD about this subject. You can find it below.

Sources

Thuiswerken maakt eenzaam: ‘Weer een dag leven via mijn beeldscherm’ 

Zicht op de samenleving in coronatijd

Een tegen eenzaamheid: Home

Onderzoek werkgeluk

Samenleving onderschat veerkracht van studenten tijdens corona

Zonder persoonlijk contact worden we ‘digitale lopendebandwerkers’

 

Leave a Reply