De buren hebben je hulp nodig

Door COVID-19 leven steeds meer mensen in Curaçao onder de armoedegrens. Minimaal een derde van de 160.000 inwoners leeft in armoede, de vrees is dat dit aantal zal oplopen. Waar inwoners eerst nog net hun hoofd boven water konden houden, leven ze nu op voedselpakketten. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt door de maatregelen die het land heeft genomen om COVID-19 te bestrijden. Dagelijks komen 250 nieuwe aanvragen binnen. Omdat er geen geld meer is om voedselpakketten aan te schaffen, raken deze nu op.  

De overheid van Curaçao heeft onvoldoende middelen voor de grote vraag naar voedselnoodhulp. Nederland financierde een groot deel van de voedselpakketten via het Rode Kruis. De Nederlandse regering is echter gestopt met het doneren van geld voor voedselnoodhulp, omdat “noodhulp altijd een tijdelijk karakter heeft”: deze financiering is per definitie tijdelijk.  Dat maakt het probleem dat voor ons ligt alleen niet kleiner. 

Een van onze collega’s zit in het bestuur van Kansfonds, dat zich inzet voor kwetsbaren in Nederland. Of, om het helemaal goed te zeggen, in het Koninkrijk der Nederlanden. En gezien de urgentie steunen wij dit van harte. Het leek ons gepast om jou te vragen of je ook meedoet. Dit kan via Kansfonds.nl, of via het rekeningnummer van het Kansfonds: NL20 INGB 0660 9712 40. Zullen we?

Bronnen

Nu de economie plat ligt door corona, neemt op Curaçao de armoede hand over hand toe

Samenwerkende fondsen Cariben 

Voedselbank Curaçao: nodiger dan ooit

Hulpverleners Curaçao: ‘Armoede was er al, maar wordt steeds schrijnender’

 

Geef een reactie

nl_NLDutch