Glasnow

Sinds 2015 hebben 191 landen en de EU zich aangesloten bij de akkoord van Parijs. Het doel is om de mondiale temperatuur niet verder te laten stijgen dan 2°C gemiddeld, liefst met een limiet op 1,5°C. Recente onderzoeken laten echter zien dat de huidige plannen niet voldoen. Volgens de UN stevenen we af op een stijging van 2,7°C tot 2100.

Daarom wordt de klimaattop in Glasgow gezien als een van de belangrijkste conferenties sinds Parijs in 2015. De top wordt zelfs geframed als de laatste kans voor onze planeet. Of, in de woorden van Boris Johnson: “It’s one minute to midnight and we need to act now.” 

Des te verrassender dat tienduizenden Nederlandse bedrijven niet van plan zijn om actie te ondernemen. Ondanks het Nederlandse doel om de uitstoot in 2030 met meer dan de helft verminderd te hebben, verwacht 1 op de 5 gevraagde bedrijven in 2099 nog steeds niet klimaatneutraal te zijn.

Glasgow is zeker niet onze laatste kans 

Het klimaat is niet van de politiek en wordt niet geregeld vanuit Glasgow. Wij hebben zelf een belangrijke rol in het beschermen van ons klimaat en kunnen zelf besluiten nemen. Jij kunt impact hebben door actie te ondernemen. Jouw bedrijf, jouw uitstoot en jouw klimaatstrategie doen ertoe. Want hoewel dit niet de laatste kans is voor het klimaat, moeten we wel een eerste stap zetten. Of, zoals Greta Thunberg zei voor de top in Glasgow: “Change is possible.”

Geef een reactie

nl_NLDutch