Mooi!

Er zijn twee vragen die we vaak krijgen. De eerste is ‘wat doen jullie nou eigenlijk?’ Ons vak is helpen veranderen. We realiseren perspectief, impact en invloed. We helpen organisaties om hun relevantie in een snel veranderende samenleving te vergroten. Vaak leidt dat tot een plan, met gekwantificeerde doelstellingen, milestones, KPI’s, kwartaalplanningen, enzovoort. Waarbij we opvallend vaak terecht komen in de wereld van sustainability, SDG’s, diversiteit, ’technology for the better’, de grote vragen van de komende generatie en van onze opdrachtgevers.

Drie helften

De tweede vraag die we nogal eens krijgen is ‘wat maakt jullie dan anders dan al die andere adviesbureaus?’ Het antwoord op die vraag is dat we altijd alle drie de helften van ons brein inzetten: de analytische helft, de creatieve helft en de technologische helft. Onze organisatie bestaat uit analisten, developers en designers. En dan ook nog zo divers mogelijk qua cultuur, nationaliteit en geloof. Daardoor ontwikkelen we plannen en vergezichten die realistisch zijn én waar je van droomt. Vaak spannend, omdat al die plannen één ding gemeen hebben: de wereld wordt er morgen een beetje beter van dan vandaag. En dat vraagt, naast feitelijke analyse en slimme technologie, om het creëren van nieuwe, spannende perspectieven.

“Martin Luther King didn’t get up 50 years ago and say: I have a budget and a plan”. Deze quote van Adam Clayton is een van onze all time favorites. De tekst is vast onderdeel van iedere offerte die we maken voor de ontwikkeling van businessplannen en strategieën. Een winnende strategie begint namelijk niet met een plan of een budget, maar met een droom. Een ideaal dat je wilt realiseren, een perspectief waarvan je wakker ligt, een idee dat meer dan de moeite waard is. Als je die droom, dat ideaal, dat perspectief vertaalt in een plan en een budget, is de kans op resultaat oneindig veel groter.

Ga je de komende tijd een plan maken? Voeg dan een toefje rechterhersenhelft toe en vraag kunstenaars, schrijvers en andersdenkers om input. En om het – in alle opzichten – mooi te maken. Daar wordt je plan echt heel veel beter van, simpelweg omdat twee hersenhelften verder komen dan één.

 

nl_NLDutch