Je draaiboek om de wereld te veranderen ligt klaar

Toen de millenniumdoelen werden geëvalueerd, werd onder meer duidelijk dat het veranderen van de toekomst (want dat was het doel) alleen gaat lukken als, behalve burgers en overheden, ook bedrijven en – zo veronderstellen we – consumenten meedoen. Bedrijven zijn in staat om enorme veranderingen te realiseren. Door anders in te kopen, anders te produceren, andere mensen in dienst te nemen, enzovoort, enzovoort. 

Steeds meer bedrijven willen ook echt verandering realiseren. En zelf veranderen. Een enorm aantal bedrijven richt de blik al op de toekomst. En als jij nog om moet: hoe pak je dat aan? Waar begin je? Welke onderwerpen moet je meenemen? En hoe weet je of je de goede kant op beweegt?

Sluit je aan
Op al die vragen is één simpel antwoord: sluit je aan bij UN Global Compact. De teller met aangesloten bedrijven staat vandaag (26 augustus 2020) op 178 aangesloten bedrijven. Wij zijn er daar één van. Samen sta je veel sterker. En met een grote broer als de VN wordt je invloed ineens een heel stuk groter en belangrijker. Lijkt het je dan nog steeds ingewikkeld? Global Compact heeft een complete academy, waar je alle informatie vindt die je maar kunt wensen, over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken. Je schrijft je in voor een module en je expertise neemt per minuut toe.

Het masterplan van de VN gaat over 17 punten waarop het anders kan. Beter. Samen. We kunnen ze hier allemaal gaan uitleggen, maar de VN kan dat zelf veel beter. Klik op de afbeelding voor hun filmpje.

Kortom: ‘ingewikkeld’ en ‘onbegonnen werk’ zijn geen excuses meer. Het draaiboek ligt er al. Nu nog actie. Zullen we?

Bronnen

About the Sustainable Development Goals – United Nations Sustainable Development

UN Global Compact: homepage Nederland

Your Learning Journey with the UN Global Compact Academy

Hieronder vind je onze advertentie in het FD van 27 augustus. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

 

nl_NLDutch