Het gezicht van aandacht en actie: Kirsten, Vera en Iris

We willen de actie die veel mensen op allerlei manieren ondernemen graag een gezicht geven. Die initiatieven geven hoop, voor nu en voor de toekomst. We maken onze eigen serie gezichten. Vandaag deel 6: Vera, Kirsten en Iris.

Kirsten, Vera en Iris

Drie studenten, Kirsten (21), tweedejaars Diergeneeskunde, Iris (21), tweedejaars Psychologie en Vera (20) derdejaars Bestuurs- en Organisatiewetenschap wonen samen in een appartement in Utrecht. Net als iedereen, zaten ook zij ineens in een andere wereld. En vooral ook thuis. Ze besloten mensen in hun portiek en straat hulp aan te bieden. 

Geen colleges, wel tijd
Vera: “Toen al het nieuws over corona net begon, zat ik daar op de fiets over na te denken en over wat er dan allemaal zou gebeuren. Wij hebben een wat kleinere kans om ziek te worden. Daarom bedacht ik dat we – zo lang we fit zijn – best anderen kunnen helpen. We kunnen boodschappen doen of iets anders waar iemand hulp bij nodig heeft. We hebben er nu de tijd voor, want er zijn geen colleges of feestjes.

Jeugdvriendinnen
Toen ik thuiskwam, heb ik het voorgelegd aan Iris en Kirsten en die wilden gelijk meedoen. We kennen elkaar al sinds de middelbare school in Rotterdam, dus we zijn het gewend om samen dingen te doen. We zijn toevallig met z’n drieën in Utrecht beland en wonen bij Kirsten. We zitten we allemaal bij NSU, een christelijke studentenvereniging

We hebben briefjes verspreid in ons eigen portiek en posters bij andere portieken in de straat. En we gaan ons aanbod nog delen via de BuurtApp. We gaan lekker veel helpen, dan voelen we ons in deze periode toch een stuk nuttiger.”

Hoe kan jij helpen?
Misschien zijn er intussen steeds meer mensen die wel een oplossing hebben gevonden voor boodschappen of andere kleine klusjes. Maar weet je dat wel zeker? Informeer eens bij je buren of bij (andere) bekenden. Zorg wel dat het klusjes zijn die veilig zijn om uit te voeren, voor jouzelf en voor de hulpvrager.

Deel je je actie met #actfutureproof? Dan kunnen we de rimpeling vergroten!

Geef een reactie

nl_NLDutch