Het gezicht van hulp en hoop: Anneroos

We willen de hulp die veel mensen op allerlei manieren bieden graag een gezicht geven. Die initiatieven geven hoop, voor nu en voor de toekomst. We maken onze eigen serie gezichten. Vandaag deel 4: Anneroos.

Bijzondere mensen
Het werk van Anneroos werd hard geraakt door de maatregelen omtrent het coronavirus. Toch probeert ze er, samen met haar collega’s, het beste van te maken.

Anneroos: “Als pedagoog werk ik dagelijks met bijzondere kinderen en jongvolwassenen. Enerzijds voor mijn eigen bedrijf Kanjer Coaching, en anderzijds als begeleider bij Brownies&downieS in Harderwijk. Ik geniet enorm van mijn werk, en daardoor kwam de klap extra hard aan toen bekend werd dat mijn werkzaamheden tijdelijk op een lager pitje komen te staan. De energie, positiviteit en oprechtheid van alle bijzondere mensen waar ik mee werk, zorgen echter dat ik de situatie kan relativeren.

Positief
Ik realiseer me maar al te goed dat de getroffen maatregelen voor iedereen het veiligst zijn. Maar gaan we bij de pakken neerzitten? Zeker niet! Het team bij Brownies&downieS is positief ingesteld en we besloten actie te ondernemen. Het is mooi om te zien hoe er nu samenwerkingen tot stand komen met andere winkels, zodat onze brownies via andere wegen verkrijgbaar blijven. Ook kunnen klanten cadeaubonnen bestellen om later in te wisselen. Die doen wij kosteloos op de post.

Verbondenheid
Er zijn ook zelfgemaakte kaarten gestuurd naar alle kanjers van Brownies & Downies. Ondanks dat we elkaar niet kunnen zien, blijft het contact nog altijd intensief en warm. Het is prachtig om te zien hoe men elkaar onderling steunt in deze lastige tijd. Ik ben ervan overtuigd dat deze verbondenheid dé manier is om deze situatie met elkaar door te kunnen komen. Wees daarom creatief, en zoek naar manieren om elkaar te ondersteunen en waardering te uiten. Dit contact doorbreekt alle fysieke afstanden. Verbondenheid is toch waar het allemaal om draait?”

Hoe kun jij helpen? Bel eens (extra) met iemand die op dit moment eenzaam is. Dat zijn er misschien wel meer dan je denkt. En zoals je kon lezen, kun je de lokale horeca steunen, bijvoorbeeld door het aanschaffen van cadeaubonnen. Kijk eens in je buurt welke restaurants een actie hebben.

Deel je je actie met #actfutureproof? Dan kunnen we de rimpeling vergroten!

Geef een reactie

nl_NLDutch