Het gezicht van hulp en hoop: Naresh

We willen de hulp die veel mensen op allerlei manieren bieden graag een gezicht geven. Die initiatieven geven hoop, voor nu en voor de toekomst. We maken onze eigen serie gezichten. Vandaag deel 3: Naresh.

Eén brok energie is Naresh. En deze Utrechtse kunstenaar, chef en cateraar kan die niet zo goed kwijt, nu hij zoveel mogelijk thuis is. Maar natuurlijk heeft hij een oplossing gevonden. En daarmee helpt hij ook nog eens zijn medemens.

Naresh: “Door wat we nu allemaal niet mogen, worden we eigenlijk letterlijk in een hokje geduwd. Dat is helaas niet anders, maar als je super-energie hebt, zoals ik, ook wel moeilijk. Gelukkig ben ik creatief van geest – ik ben kunstenaar, chef en cateraar. Door lekker eten en mooie dingen te maken, kom ik op goede ideeën om er ook weer uit te komen. 

High five
Feestjes en andere afleiding zijn er nu even niet. Ik hou daardoor energie over. Die stop ik nu extra in het koken. Ik ben in het weekend van 21 maart begonnen met het delen van mijn idee om een gezonde maaltijd, samen met een mooi dessert, te bezorgen bij wie dat wil of bij wie nu zelf niet kan koken. Normaal cater ik veel groter, maar op deze manier kan ik iets doen voor mensen in mijn stad. Het eten wordt uiteraard veilig thuisgebracht. Dat voelt trouwens wel gek. Er zijn ook vrienden die een maaltijd hebben besteld en die mag ik nu niet omhelzen of ze een high five geven. Daar moet je echt bewust aan denken.

Het loopt goed, ook omdat mensen mijn actie weer verder delen op social media en de BuurtApp, etc. Echt heel erg fijn, want ik kan ook niet zonder inkomsten, en de bestellers niet zonder hun eten. Maar ik spring nu op de fiets, want ik moet het nog rondbrengen. Volgende week ook op de andere dagen!”

Ja, de leuke spelfout is gespot.

Hoe kan jij helpen? Naresh vond een weg uit zijn ‘hok’ en zorgt ook nog voor lekkere maaltijden vol vitamines. Bovendien blijft hij in beweging door zoveel mogelijk met de fiets te bezorgen. Ben jij een horeca-ondernemer? Misschien kun jij inspiratie halen uit Naresh’ verhaal. Of zoek mede-ondernemers op en doe het samen. Zo hou je je toekomst in beeld.

Ook als ‘gewoon mens’ kun je natuurlijk een mooi maal koken. Voor je buurvrouw/-man? Voor je opa/oma? Vraag eens of ze dat fijn zouden vinden, zet het veilig voor de deur en hoor terug of ze genoten hebben.

Veel restaurants die nu gesloten zijn, bezorgen nu maaltijden. Of je kunt ze er veilig afhalen. Zou je normaalgesproken nu echt al wel eens uit eten zijn gegaan? Kijk eens welk restaurant in je buurt meedoet en bestel daar. Je steunt daar lokale ondernemers mee en dat is hard nodig.

Deel je je actie met #actfutureproof? Dan kunnen we de rimpeling vergroten.

Geef een reactie

nl_NLDutch