Het gezicht van hulp en hoop: Michelle

We willen de hulp die veel mensen op allerlei manieren bieden graag een gezicht geven. Die initiatieven geven hoop, voor nu en voor de toekomst. We maken onze eigen serie gezichten. Vandaag deel 2: Michelle.

Michelles stageplek, een basisschool, is tijdelijk gesloten door het coronavirus. Ze besloot haar extra vrije tijd te gebruiken om actie te ondernemen en zich aan te bieden als oppas.

Helpen voelt goed
“Sinds deze week zijn alle basisscholen dicht, zo ook de school waar ik stage loop in groep 1/2. Dit heeft nogal wat impact. Ik kan een tijdje geen stage lopen, en mijn praktijkexamens worden misschien uitgesteld. Daarom besloot ik mij aan te bieden als oppas. Ik pas nu drie weken op bij een gezin met vier kinderen, van wie de ouders in vitale beroepen werken. We maken samen huiswerk en doen veel leuke dingen.

Ik heb het er heel erg naar mijn zin: het voelt goed om te kunnen helpen. In een tijd als deze vind ik het heel belangrijk dat we voor elkaar klaarstaan. Ik hoop dat we met zijn allen ons steentje bij kunnen dragen. Twijfel je nog om hulp te bieden? Jij kunt het verschil maken!”

Hoe kun jij helpen? Heb je wat tijd over en ben je gezond? Misschien kun je op de kinderen van iemand anders te passen. Maak wel goede afspraken over hoe je dat veilig kan doen. Deel je actie op social media met #actfutureproof, dan kunnen we de rimpeling vergroten.

Geef een reactie

nl_NLDutch