Het gezicht van hulp en hoop: Marlinde

We willen de hulp die veel mensen op allerlei manieren bieden graag een gezicht geven. Die initiatieven geven hoop, voor nu en voor de toekomst. We maken onze eigen serie gezichten. Vandaag deel 1: Marlinde.

Marlinde is een kleuterjuf die naar de winkel rent voor enveloppen. Ze stond sinds het weekend van 14 maart voor de uitdaging om kleuters op afstand onderwijs te geven. In tijden waarin we sociale afstand moeten houden, brengt Marlinde nu met kaartjes het hele dorp bij elkaar. 

Lessen in post
“Veel onderwijs wordt nu succesvol digitaal gegeven, maar voor kleuters vind ik dat minder geschikt. Ik besloot daarom de kinderen alles te leren over post. Letters, cijfers, tekenen en vooral hoe leuk het is om een kaartje te krijgen! De kinderen sturen niet alleen post naar elkaar; ze sturen allemaal ook minstens drie kaarten per week naar mensen die dat nodig hebben. Naar ouderen in het lokale bejaardentehuis, bijvoorbeeld, of naar iemand die alleen thuis zit. Ik belde ook met de dominee, de wijkagent en de wethouder en vroeg hen een kaartje terug te sturen naar de kleuters. De dominee helpt nu zelfs om de bijzondere post bij iedereen te bezorgen! Mijn doel? Zorgen dat mensen in plaats van wc-papier juist veel enveloppen gaan kopen! En een tip: de tekeningen die (je) kinderen nu maken, zijn de leukste kaartjes om te krijgen!”

Hoe kun jij helpen?
Marlinde zorgt met haar postactie voor lichtpuntjes. Stuur zelf ook een kaartje of tekening naar iemand. Iedereen vind het leuk om post te krijgen, zeker nu! Wil of kan je niet naar de brievenbus? Maak er een foto van en mail/app hem, of stuur via Greetz, Hallmark etc. Deel je actie op social media met #actfutureproof, dan kunnen we de rimpeling vergroten.

Eén gedachte over “Het gezicht van hulp en hoop: Marlinde”

  1. Mooi, ik heb vanmiddag mijn kleinkinderen post gestuurd. Blanco kaarten en gefrankeerde enveloppen en hen gevraagd ze te versieren met tekeningen en wat dan ook voor hun ‘grote opa’s en oma’s ‘ . En de mensen in hun omgeving die alleen zijn. Het is zo simpel..

Geef een reactie