Zin in je werk

Hoeveel zin heeft je werk? Als je organisatie morgen ophoudt te bestaan, wat gaat de wereld dan missen? Mocht je niet al te enthousiast worden van je antwoorden op deze twee vragen, dan is het wellicht een goed idee om óf je baan op te zeggen, óf de koers van je bedrijf te wijzigen. Kies een nieuwe bestemming, zet de koers uit en make it happen.

En niets is zo moeilijk als verandering van je bestemming. Het bekende, zelfs als dat bekende negatief is, is in de menselijke natuur te verkiezen boven de verandering. Vaak ontbreekt het geloof dat je echt invloed hebt. Dat je je doel werkelijk kan veranderen. We hebben goed nieuws: het kan.

Het begint met het grootste cadeau aan je organisatie en jezelf: het formuleren van je droom (want, om Alan Clayton te citeren: “Martin Luther King didn’t get up 50 years ago and say: I have a budget and a plan”).

Wij hebben een methodiek ontwikkeld (futurelabs), waarmee we in 4 stappen als één team perspectieven ontwikkelen en keuzes creëren. In een tijdsbestek van 4 tot 8 weken staan we stil bij het fundament van je organisatie, ontwikkelen verhaallijnen en scenario’s en leveren een uitermate concreet plan op. Futurelabs is er niet op gericht om je te vertellen wat de winnende droom is, maar op het creëren van keuzes. Want als je wilt weten welke keuze voor jou het best is, dan is het cruciaal om te weten waar je uit kan kiezen.

De futurelabs methodiek is wat ons betreft de meest inspirerende en spectaculaire manier om je doel concreet te maken. We combineren analyse, strategie en creërend vermogen om inzichten te ontwikkelen. We gebruiken tools als mind mapping, gestructureerde feedback, psychologie modellen van Jung cs en alle denkbare technologische hulpmiddelen om tot dé keuze te komen waar je van droomt.

Daarna komt het topsport deel. Ken je dat, dat je naar Epke Zonderland of Nicholas Heiner zit te kijken tijdens de Olympische Spelen en denkt “dat zou ik ook wel willen?”. Ons standaard antwoord is dan “we zullen even het trainingsschema opvragen”. Je droom realiseren is een kwestie van heel veel doorzetten. Geloven dat het kan en iedere dag opnieuw beginnen. Dat is niet afzien, dat is geloven. En als je droom bijdraagt aan een wereld die morgen een beetje mooier is dan vandaag, dan zijn wij graag je ondersteunende team. Zoals we dat ook voor Google Cloud, Atos, EARS, the Council of Europe, het Centrum Veilige Sport Nederland en NOC*NSF zijn. Zullen we?