Het lef om te veranderen

Niets zo moeilijk als veranderen. Van een bestaande situatie via een nieuwe ambitie naar een andere set van spelregels en gedrag. Wij helpen organisaties zoals Google, Achmea, NOC*NSF en de Raad van Europa om verandering te creëren en te realiseren. Om de veranderingen die we allemaal doormaken te gebruiken om meer waarde te creëren en meer impact te realiseren. Met een helder doel: de wereld morgen een beetje beter maken dan vandaag. Want dát is waarom wij als organisatie bestaan, dat is de droom die we, iedere dag opnieuw, willen realiseren.

Om ons eigen doel te realiseren vertellen we veel verhalen, schetsen andere perspectieven en creëren nieuwe beelden. Die beelden en perspectieven delen we met de wereld via social media, in bijeenkomsten en met pagina’s in Het Financieele Dagblad. Waarbij we hopen dat we anderen, jou, inspireren om futureproof keuzes te maken.

Deze maanden staan in het teken van het klimaatakkoord. Een deel van de politiek probeert dat onderdeel te maken van verkiezingsretoriek, maar de deelnemers aan de vijf tafels gaan ver en werken keihard aan een akkoord, om doelen te realiseren die we ook écht moeten realiseren. En, als de spindoctors zich een beetje gedragen, dan komt dat akkoord er ook en kunnen we er mee vooruit.

De belangrijkste stap nu is dat we ruimte maken voor de filosofie ‘de vervuiler betaalt mee’, zodat we niet alleen de burger op (kunnen en willen) laten draaien voor de kosten. De industrie moet daarin een beweging maken. En met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid doet dat op korte termijn pijn. Maar de opmerking over de lange termijn resultaten  hoeven we niet eens te maken.

En dus staan we vandaag in de krant. Hopende dat een aantal mensen denken ‘ja’. En dat zegt niet zoveel over wat wij doen. Blijf je zitten met de vraag ‘maar kunnen jullie niet gewoon uitleggen wat je doet?’ Stuur ons dan even een berichtje en we vertellen het je uitgebreid. Een mooie dag!

FD-jan.jpg

 


Wat achtergrond informatie:

https://www.klimaatakkoord.nl

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/milieubeweging-stapt-uit-klimaatonderhandeling-met-kabinet-uit-woede-over-co2-heffing~bcc4fcdd/

https://www.trouw.nl/groen/milieubeweging-stapt-uit-vaalgroen-klimaatakkoord-zonder-structureel-antwoord-~a4d23839/

https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/12664/klimaatakkoord-update-2/

https://milieudefensie.nl/actueel/het-is-nu-of-nooit-voor-het-klimaat-akkoord

https://www.ad.nl/politiek/rutte-sluit-co2-belasting-bedrijven-niet-uit-geen-taboes-rond-klimaatakkoord~a4d93761/

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-alarmbellen-klinken-luid-en-duidelijk-wie-wordt-er-na-deze-week-de-redder-van-het-klimaat-~bbc5b1d4/

https://nos.nl/artikel/2264572-klimaatakkoord-de-belangrijkste-plannen-op-een-rij.html

 

 

Geef een reactie

nl_NLDutch