Het kan anders

Op een doordeweekse dag in februari komt een oud-leerling je school binnen en schiet 17 mensen dood. Met een legaal gekocht machinegeweer. Wat doe je dan? Emma González, David Hogg, Jaclyn Corin en Matt Deitsch besloten om, waarschijnlijk tegen beter weten in, de strijd tegen de wapenlobby aan te gaan. Zij mobiliseerden 2 miljoen mensen die samen met hen de straat op gingen. Er zijn inmiddels 65 wapenwetten aangepast en de volgende slag is om het congres zover te krijgen dat ook zij fundamentele veranderingen doorvoeren. En met een hele generatie achter hen hebben we goede hoop dat het hen zal lukken. Op 20 november ontvingen ze van Desmond Tutu en Marc Dullaert de International Children’s Peace Prize. Reden om er een pagina in het FD aan te wijden. Want net als Emma, David, Jacklyn en Matt kan ook jij een mega verschil maken. Het kan anders. Go for it.

Geef een reactie